По транспарентности Прњавор у првих пет општина у БиХ

СРНА
По транспарентности Прњавор у првих пет општина у БиХ

ПРЊАВОР - Општина Прњавор је према резултатима анализе Локалног индекса отворености коју је спровело Удружење грађана "Зашто не" из Сарајева остварила резултат од око 73 одсто и налази се међу првих пет општина и градова у БиХ.

Испред Прњавора су по отворености у овој години само општине Ново Сарајево, Тешањ и Травник, и град Приједор. 

Анализа је урађена на основу принципа транспарентности, приступачности, интегритета и ефикасности, док је истраживањем проактивне транспарентности мјерено да ли јединице локалне самоуправе на својим веб страницама објављују стратешке документе и информације од јавног значаја. 

Начелнику општине Прњавор Дарку Томашу данас је у Сарајеву уручена плакета за допринос у јачању принципа отворености и транспарентности. 

Томаш је у изјави Срни рекао да му је велико задовољство што се Прњавор нашао на петом мјесту са индексом од око 73 одсто у истраживању Истиномјера, којим је било обухваћено 145 локалних заједница у БиХ, док је укупни просјек свих посматраних заједница око 42 одсто. 

"Ово је резултат рада свих мојих сарадника на чему им искрено честитам. Прњавор напредује у континуитету и наши резултати су видљиви и мјерљиви, што показује и ова плакета. Захваљујем се и УГ жЗашто неж који прате рад и сумирају резултате локалних заједница, и истовремено нас мотивишу да будемо још одговорнији и отворенији" , рекао је Томаш за Срну. 

Мониторнигом је била обухваћена и испуњеност предизборних обећања начелника и градоначелника у 15 локалних заједница у БиХ након друге године мандата. 

Истиномјер је пратио обећање начелника општине Прњавор Дарка Томаша о бесплатној набавци уџбеника за све основце са подручја општине Прњавор и у августу га оцијенио испуњеним.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана