По 100 марака за бијељинске пензионере са најнижом пензијом

Срна
Foto: ГС

БИЈЕЉИНА - Пензионери са подручја Бијељине, који примају најнижу пензију, добиће по 100 КМ једнократне новчане помоћи, саопштено је из Градске управе.

Одлуку о томе донио је градоначелник Љубиша Петровић, а право имају корисници најниже пензије са пребивалиштем на подручју града. Онима којима буде одобрено новац ће бити дозначен на текући рачун.

 

Право се може остварити подношењем захтјева градском Одјељењу за друштвене дјелатности на прописаном обрасцу, посредством пријемне канцеларије Градске управе, а рок за предају је крај 2021. године.

 

Уз захтјев је неопходно доставити копију личне карте, чек или копију чека пензије Фонда ПИО Републике Српске за претходни мјесец у односу на датум подношења захтјева, копију текућег рачуна и овјерену изјаву да корисник нема других новчаних примања осим пензије.

 

Средства за ову намјену предвиђена су буџетом града Бијељина и биће исплаћена из средстава Фонда солидарности.

 

Када је ријеч о издавајању помоћи, социјално угроженим породицама у Бијељини је за девет мјесеци исплаћено 517.537 КМ новчане помоћи, наводи се у Информацији Центра за социјални рад која ће се пред бијељинским одборницима наћи 4. новембра.

 

На основу броја чланова домаћинства, 337 корисника са једним чланом у породици добија 143,40 КМ, 42 корисника са два члана 191,20 КМ, 21 корисник са три члана 229,44 КМ, 12 корисника са четири члана 258,12 КМ, а три су корисника са пет и више чланова који примају 286,80 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана