Плодне њиве на Борикама и Сјемећком пољу добијају кориснике

С. М.
Плодне њиве на Борикама и Сјемећком пољу добијају кориснике

РОГАТИЦА - Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС јавним конкурсом позвало је заинтересоване за подношење пријава за додјелу концесија за коришћење пољопривредног земљишта у својини Републике Српске на подручју општине Рогатица ради обављања ратарско-сточарске и сјеменске производње кромпира.

Ријеч је о 335 хектара земљишта на боричком платоу и Сјемећком пољу, а додјелом на 30-годишње коришћење домаћим или страним правним лицима требало би да буду заустављени ерозија и екстензивно коришћење земље. Колико ће се у томе успјети, пуно ће зависити од будућих концесионара који, како се надају мјештани, неће плаћати накнаду, а не користити плодне њиве на којима не само да добро рађа квалитетан кромпир него и пшеница, тритикале, а да се не говори о разним сортама дјетелине, зоби или јечма као незамјенљиве сточне хране.

- Добро је што ће више стотина хектара обрадиве земље на Борикама бити напокон отето од корова и укључено у организовану производњу - казао је власник “Агромонта” и предсједник Удружења пољопривредних произвођача “Соланум продукт” Новак Мотика додајући да се нада да ће расподјела земље корисницима бити равноправна и праведна. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана