Пљуште пријаве због блокаде парламента у Градишци

Милан Вујић
Пљуште пријаве због блокаде парламента у Градишци

Градишка - Одборници нове скупштинске већине у Градишци поднијеће кривичне пријаве против начелника општине Зорана Латиновића и смијењеног предсједника Скупштине општине Радислава Дончића због одбијања примопредаје дужности које је довело до вишемјесечне блокаде парламента.

Подношење пријава најавио је јуче новоизабрани предсједник Скупштине општине Урош Граховац, који због опструкција мјесецима не може преузети дужност. Он је додао да ће тужбе стићи и на адресу Основног суда у Градишци због вишемјесечне опструкције извршења рјешења Окружног суда у Бањалуци којим је наложено да буде обављена примопредаја.

- Актуелна власт у Градишци са Латиновићем на челу, захваљујући самовољи појединаца мотивисаних личним интересима, доводи до блокаде парламентарни живот и економски развој општине, јер парламент у континуитету не засједа дуже од седам мјесеци - истакао је Граховац.

Он је поставио питање како је могуће да се као разлог за неизвршење рјешења Окружног суда о примопредаји власти наводи немогућност уручења судског позива када се, како је устврдио, Дончић налазио у угоститељским објектима на територији Градишке, а не на службеном путу, како је тврдио.

- Основни суд у Градишци већ трећи мјесец опструише извршење рјешења Окружног суда у Бањалуци и због тога смо одлучили да поднесемо пријаву Високом судском и тужилачком савјету БиХ против предсједника Основног суда Вељка Крејића и судије Предрага Граховца - нагласио је Граховац.

Предсједник градишког СНСД-а Зоран Аџић рекао је да Дончић очигледно хоће да превари суд не желећи да прими позив од курира.

- Дончић и Латиновић нису били на службеном путу када је требало да буде обављена примопредаја, већ у угоститељским објектима удаљеним два километра од зграде општинске управе - истакао је Аџић.

Предсједник иницијативног одбора Изворне СДС Градишка Тихомир Михајловић, који представља четири бивша одборника СДС-а, сматра да је градишки СДС погубио конце и да више не ради у интересу грађана већ појединаца.

Од фебруара нову скупштинску већину у Градишци чини 17 одборника предвођених СНСД-ом, док је на другој страни блок са 14 одборника са СДС-ом на челу, који подржава Латиновића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана