Планинарско друштво “Вучји зуб” - понос Требиња

Срна
Планинарско друштво “Вучји зуб” - понос Требиња

ТРЕБИЊЕ - Градска управа Требиња неће дозволити појединцима да омаловаже пројекте које град реализује или планира уз свесрдну помоћ бројних чланова Планинарског друштва “Вучји зуб”, које ће и даље имати њену пуну подршку коју су заслужили искључиво својим радом, идејама и активизмом.

У саопштењу Градске управе наводи се да су чланови Планинарског друштва “Вучји зуб” заслужили свако поштовање у Требињу и Републици Српској, јер су својим радом, организованошћу, слогом и јединством доказали како се ради на добробит локалне заједнице.

Из Градске управе истичу да је “Вучји зуб” неко на кога се треба угледати јер је међу најорганизованијим удружењем грађана чији волонтери учествују у свакој друштвено одговорној акцији, предан друштвеном активизму, те неко чије идеје треба подржати и јавно рећи хвала.

У саопштењу се поручују да неће дозволити да појединци, попут одборника Листе за правду и ред у локалном парламенту Ђорђа Вучинића својим уличним рјечником и фразама “рекла-казала” покушавају то да омаловаже.

“Не треба напомињати да су они ти који су сопственим људским ресурсима маркирали и сада одржавају брдско-планинске стазе око Требиња, али, очигледно, да Ви господине Вучинићу не шетате по нашим прелијепим брдима и тако не примијетите да су оне уређене и маркиране. Нисте се одазвали до сада ниједној акцији уређења града, а могли сте, ако ништа друго, бар да групишете неколико људи и самостално очистите неки дио Требиња”, наводи се у саопштењу.

Из Градске управе напомињу и да планинари свакодневно уклањају дивље депоније, уређују стазе, чисте смеће које неодговорни појединци остављају иза себе, остављају дневнице и дневнице свог рада на уређењу дома на Ублима.

У саопштењу се напомиње и да то што град финансијски помогне овом друштву за конкретан пројекат, а на шта имају право сва удружења грађана, није довољно ни за 10 одсто активности “Вучјег зуба”.

Из Градске управе истичу и да је најважније то што од планинара уче требињска дјеца, стварају свијест о важности одрживог развоја, одговорности у природи и могућностима уживања у прелијепим крајолицима.

“Не заборавите да су они ти који организују Бициклистичку трку жЗа сирац сираж и жТребињски вертикалж, који је ове године окупио 185 учесника из свих дијелова свијета. То у најмању руку заслужује поштовање”, подсјећају из Градске управе Требиње.

Градска управа је у саопштењу потврдила апсолутну подршку Планинарском друштву “Вучји зуб” и свим његовим члановима.

“Хвала им што редовно обилазе Орјен, што реконструишу Планинарски дом на Ублима, што активно промовишу Требиње и што су увијек на располагању за било коју друштвено одговорну акцију. Поносни смо што имамо овакво Планинарско друштво”, поручили су, између оталог, из Градске управе Требиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана