Планинари “Гласинца” прваци Српске у планинарској оријентацији

Срна
Планинари “Гласинца” прваци Српске у планинарској оријентацији

СОКОЛАЦ - Женска и мушка екипа соколачког Планинарског друштва “Гласинац” побједници су Првенства Републике Српске у планинарској оријентацији за ову годину, одржаног данас на Сокоцу.

Начелник Комисије за планинарску оријентацију у Планинарском савезу Републике Српске Жељко Делић рекао је Срни да је друго мјесто на овом такмичењу у мушкој конкуренцији припало екипи Пењачког клуба “Соло 2”, а треће екипи “Соло 1” из Бањалуке.

Он је навео да су у побједничкој женској екипи “Гласинца” наступиле Милица Делић, Анђела Ковачевић и Мирјана Комленовић, а у мушкој Лука Кезуновић, Жељко Комленовић, Ђорђе Ковачевић и Ведран Боровчанин.

Он је додао да је ово такмичење одржано у природном амбијенту на источној падини брда Пуховац у близини Сокоца, на стази дугој око седам километара са девет контролних тачака, те најнижом тачком 875 метара и највишом 1.060 метара надморске висине, уз учешће четири екипе.

Делић је нагласио да је ово првенство значајно за планинаре Републике Српске, али и за Соколац који је почаствован што је угостио планинаре-такмичаре у протекла два дана.

Секретар Планинарског савеза Републике Српске Ранка Савичић навела је да ове године, због пандемије вируса корона, нису одрађена четири кола у планинарској оријентацији, како је било планирано, па је јуче на Сокоцу завршено прво коло које је уједно било и Меморијални турнир “Свјетлана Цеца Комленовић”.

Она је додала да је данас на Сокоцу одржан други дан такмичења у оквиру Првенства Српске у планинарској оријентацији.

“На Романији се има шта видјети, прелијепа је природа и богата гастрономска понуда. Требало би много више да се ради и улаже у сличне сусрете и такмичења, поготово млађих генерација”, рекла је Савичићева.

Капитен екипе Пењачког клуба “Соло” из Бањалуке Игор Стојчиновић каже да је одушевљен Романијом и дочеком домаћина на Сокоцу, додајући да су обишли Видиковац “Црвене стијене” на Романији и пећину Орловача у Сумбуловцу у општини Пале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана