Планинаре одушевиле љепоте Возуће

Срна
Планинаре одушевиле љепоте Возуће

ВОЗУЋА - Група планинара из Бијељине и Зворника посјетила је овог викенда планине Возуће и Гостовића у општини Завидовићи, средњовјековне манастире Возућица и Удрим у овом крају и Национални парк "Тајан" гдје су се одушевили нетакнутим предјелима приступачним за одмор.

Потпредсједник Планинарског удружења "Корак" из Зворника Наташа Митровић рекла је Срни да је о љепоти Возуће често слушала од дугогодишње пријатељице која је родом из овог краја.

- Због начина на који је описивала овај крај, са колико љубави је сваки пут причала о манастиру Возућица, о природи која је нетакнута, дивља и прелијепа, коначно сам се и сама увјерила у то. Одушевила сам се што релативно близу насељених мијеста постоји предио који је сачуван од утицаја човјека, који је чист, нетакнут, дивљи, а истовремено привлачан и врло притупачан за одмор, шетњу и уживање - рекла је Митровићева, која је и професор географије у Средњошколском центру "Петар Кочић" у Зворнику.

Она је истакла да са планинарима овог удружења већ договара нови долазак у Возућу.

Члан Планинарско-еколошког друштва "Мајевица" из Бијељине Маја Пашалић рекла је Срни да је уочила бициклисте на брдској вожњи близу задужбине Немањића - манастира Возућице, много гостију који се расхлађују поред ријеке Гостовић, гдје поглед на бројне водопаде одмара и душу и тијело, као и да су посјетили зидине средњовјековног манастира Удрим који је тренутно у фази обнове након три вијека.

- Увијек када дођем у Возућу одушеви ме мирис боровине, шумског и пољског цвијеће, те хладна изворска вода - рекла је Пашалићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана