Петрово: Уручени прехрамбено-хигијенски пакети за 32 породице

Срна
Петрово: Уручени прехрамбено-хигијенски пакети за 32 породице

ПЕТРОВО - У Петрову су у оквиру помоћи у борби са епидемијом вируса корона за 32 породице уручени прехрамбено-хигијенски пакети, које је обезбиједио УСАИД.

Пакети, који су данас и јуче испоручени за дванаест дијализних пацијената и двадесет породица у стању социјалне потребе, обезбијеђени су путем пројекта “Повјерење, разумијевање, одговорност за будућност”, којег имплементира Католички сервис за помоћ /ЦРС/, саопштено је из Општинске управе Петрово.

Начелник општине Озрен Петковић поручио је да општинска администрација настоји да дође до свих суграђана којима је у овој ситуацији неопходна помоћ.

“Ми смо заиста кроз ову епидемију интервенисали на свим пољима, и подјелом сјеменских пакета и социјалним давањима, а овај пут смо одлучили да, између осталог помогнемо дијализне пацијенте и друге породице којима је помоћ неопходна”, рекао је он.

Петковић је истакао да велику захвалност дугују УСАИД-у и пројекту “Про-будућност” што су препознали тешку ситуацију у локалним заједницама, међу којима је и овдашња.

Он је подсјетио да су захваљујући доброј дугогодишњој сарадњи са УСАИД-ом и ЦРС-ом, као имплементатором пројекта “Про-будућност”протеклих година у Петрову реализовани бројни пројекти, а посебно је нагласио помоћ коју је ова локална заједница добила за санацију катастрофалних посљедица проузрокованих поплавама 2014. године, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана