Петрово добија први вртић

Данијела Бајић
Петрово добија први вртић

ПЕТРОВО, ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Из буџета предсједника Републике Српске, у оквиру овогодишње “Недјеље дјетета”, обезбијеђена су средства за реализацију три значајна пројекта, међу којима је и изградња првог вртића у општини Петрово.

Обданиште у овој локалној заједници требало би да никне до краја године, а мјеста за игру и образовање у овој предшколској установи биће за 40 малишана.

Тендер за изградњу овог вртића, на који Петровљани чекају још од 2013. године, како кажу у општини, биће објављен данас.

Начелник Петрова Озрен Петковић рекао је да ће кутак за најмлађе становнике Петрова бити изграђен у склопу пословног простора који је у власништву локалне заједнице, а налази се у приземљу стамбене зграде у центру општине. Додаје да ће у његову реконструкцију и опремање бити уложено 150.000 марака.

Петковић је истакао да је овај пројекат од великог значаја за општину, посебно родитеље који нису имали код кога да оставе малишане док су на послу, па су били приморани да остану код куће.

- Отварање вртића планирамо од 2013. године, међутим, увијек нас нешто спријечи. Чим се оконча тендерска процедура, радови ће почети. План је да почетком нове године вртић прими прве малишане - казао је Петковић.

Додао је да је међу становницима урађена анкета која је показала да су родитељи веома заинтересовани за отварање вртића.

- Осим што ће током дана бити смјештен велики број малишана, отварањем ове предшколске установе биће запослено и неколико људи, што је веома важно за општину - рекао је Петковић.

У општинском буџету за наредну годину биће, истакао је Петковић, планирана средства за рад предшколске установе, а трошкове смјештаја подијелиће родитељи и локална заједница.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је задовољство што је поводом “Недјеље дјетета” из буџета предсједника издвојен новац и за опремање новог објекта вртића “Бубамара” у Палама, као и набавку инкубатора за болницу “Србија” у Источном Сарајеву.

Цвијановићева је јуче посјетила ову здравствену установу и руководству уручила рјешење о вриједној донацији за Одјељење педијатрије.

Директор Болнице “Србија” Небојша Шешлија захвалио је предсједници Републике Српске на донацији, која ће, како је рекао, значајно побољшати ниво услуга које ова установа пружа.

Шешлија је истакао да је од усељења у нови објекат болнице знатно повећан број новорођене дјеце у овој здравственој установи јер су побољшани услови, па се родитељи због тога одлучују да укажу повјерење Болници “Србија”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана