Петровић: Српска да буде дом слободних и срећних људи

Срна
Foto: Aрхива

БИЈЕЉИНА- Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић честитао је свим грађанима Бијељине и Републике Српске 9. јануар - Дан Републике Српске уз жељу да Српска буде дом слободних и срећних људи, те чувар људских права и истинских вриједности.

"Вјерујем да ћемо се чврстом вољом и истрајношћу изборити да наша Република Српска постане заједница правде и напретка, као и да живи у миру, слози и љубави са свим својим грађанима и сусједима", нагласио је Петровић.

Он је суграђанима и свим грађанима Српске пожелио да 29. рођендан Републике прославе достојанствено, у миру и напретку.

"Увјерен сам да ћемо сачувати наш идентитет, историју и националне интересе, истовремено потпуно уважавајући све друге и другачије од нас. Желим да, заједно са другима, очувамо мир и стабилност у региону, те да се, одговорним и поштеним радом, изборимо да Република Српска буде дом слободних и срећних људи, као и принципијелни чувар људских права и истинских вриједности", поручио је градоначелник Бијељине.

Петровић је у честитки свим грађанима и пријатељима Републике Српске пожелио добро здравље, мир, личну и пословну срећу уз поруку - "Живјела Република Српска!".

Република Српска обиљежава Дан Републике 9. јануара јер је тог датума 1992. године основана под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали констутитивни статуц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана