Петровић реже своју и плате функционера у Требињу

Р. Ми.
Петровић реже своју и плате функционера у Требињу

Требиње - Градоначелник Требиња Лука Петровић најавио је да ће на првој наредној сједници Скупштине града бити приједлог за смањење његове плате за 1.200 марака, те плата функционера за 30 одсто.

Петровић је нагласио да ће његова плата послије смањења износити 2.800, умјесто 4.000 марака.

Он је на јучерашњој конститутивној сједници Скупштине града одборнике, који су положили свечану заклетву, позвао на јединство и ефикасан рад, изражавајући наду да ће овај скупштински сазив подржавати све добре идеје и пројекте. 

За предсједника парламента изабран је Драгослав Бањак (СНСД), док је мјесто потпредсједника припало Бојану Шапурићу (ДНС), који је са 22 године најмлађи кадар на овој функцији у РС.

Одлучено је да ће замјеник градоначелника бити Мирко Ћурић из СНСД-а, а за вршиоца дужности секретара требињске скупштине изабран је Велибор Бодирога.

Мандата су се јуче одрекли одборници СНСД-а Љубица Миљановић и Мирко Ћурић, а на њихова мјеста сјели су Благоје Шупић и Жељко Вучуревић.

Ново скупштинско руководство поручило је да ће приоритети у њиховом раду бити успостављање добре комуникације и сарадње у скупштинским тијелима како би сједнице биле добро припремљене, а приједлози и програми на прави начин представљени грађанима Требиња.

Коалиција СНСД-ДНС-СП, Уједињена Српска и Партија уједињених пензионера, са укупно 17 одборника, имаће већину у Скупштини града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана