Петровић: Добој воли Турску

Драгана Келеч
Петровић: Добој воли Турску

Добој - Градоначелник Добоја Обрен Петровић поново је изазвао лавину бијеса суграђана устврдивши да су Добојлије уз Турску и да воле турски народ.

- Народ Добоја је уз Турску, јер је од 1. јуна прошле године Турска дала четири милиона КМ само за потребе јавне кухиње, чије услуге нико од грађана није одбио, а помогла је и у обнови послије поплава. Желим да захвалим Заједници општина турског свијета и да им поручим да ми из БиХ желимо добру сарадњу са њима. Приликом посјете Турској видио сам да су они велики пријатељи наше државе. Ми морамо учинити све да Турска остане уз наш народ - казао је Петровић на Едукацијском факултету у Травнику, гдје је одржан први састанак начелника општина из РС и ФБиХ са представницима Заједнице општина турског свијета.

Занимљиво је да се Петровић одазвао састанку на Велики петак, када је празник у цијелој РС. Он је рекао да је сигуран да велики број становника Добоја воли народ Турске.

- Не треба да се обазиремо на одређене појединце и групе. На протестима који су се одржали у нашем граду послата је једна ружна слика и жао ми је што се политика мијеша у све - казао је Петровић.

Против одлуке Скупштине општине Добој о приступању Заједници општина турског свијета недавно је протестовало близу 3.000 грађана предвођених борачком популацијом. Послије тога Борачка организација је покренула и потписивање петиције за опозив Петровића ако одлука не буде поништена.

Одборник СНСД-а у Градској скупштини Сања Вулић рекла је да Петровић наставља да ради по свом и да игнорише суграђане.

- Петровић наставља да се понаша бахато и безобразно. Не може један човјек да намеће вољу хиљадама људи. Срамота је да појединцима и групама назива борце и породице погинулих бораца - истакла је Вулићева и додала да народ Добоја нема ништа против Турске и да јој је захвалан на помоћи, али да не жели да њихов град буде члан Заједнице општина турског свијета.

Одборник СП-а Срђан Тодоровић каже да грађани никога не мрзе и да су захвални Турској на помоћи, али да Петровић не може да намеће било шта што је против воље хиљада грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана