Петровчанин Мирко Кецман шести пут одбранио титулу најбољег косца у Буковцу

Милијана Латиновић
Петровчанин Мирко Кецман шести пут одбранио титулу најбољег косца у Буковцу

НОВИ САД – Петровчанин Мирко Кецман понио је данас, шести пут, титулу најбољег косца на манифестацији „Завичајни збор-Косидба- Буковац“ која је 21. пут одржана у Буковцу код Новог Сада, оставивши иза себе бројну конкуренцију.

Грмечки дух, снага, умијеће и мркоњићка кованица били су довољни да најтрофејнији косац на простору бивше Југославије још једном стане на побједнички трон.

Кецман, који је и један од организатора традиционалне манифестације „Прва коса Грмеча“ која ће идући викенд у његовој Смољани окупити косце, рекао је за „Глас Српске“ да му је част и задовољство што је пред бројним земљацима одбранио титулу најбољег.

- Побједити на висоравни Фрушке Горе пред неколико хиљада људи је заиста велика ствар. Био сам убједљив и када је ријеч о времену и квалитету кошења. Конкуренција је била јака, све су то квалитетни косци. Срећан сам јер сам оправдао повјерење мојих Крајишника – истакао је Кецман. 

Осим сина Данила који је бодрио оца, Кецмана је у Буковцу подржао и предсједавајући Скупштине општине Босански Петровац Немања Давидовић.

- Била је велика част и задовољство бодрити данас нашег Мирка и представљати Босански Петровац на овој традиционалној манифестацији – истакао је Давидовић.

Манифестацију која има за циљ очување крајишке традиције и културе отворио је министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин, а међу бројним званицама и гостима били су и шеф представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић и директор војвођанског Фонда за избјегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана