Петричевић: Циљ - обезбиједити дугорочан статус ваздухопловног завода "Орао"

Срна
Foto: СРНА

БИЈЕЉИНА - Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић рекао је данас у Бијељини да је Ваздухопловни завод "Орао" значајан капацитет намјенске индустрије у Српској и да је циљ обезбиједити његов дугорочан статус, како би радна мјеста била очувана и додатно осавремењени процеси производње.

Честитајући 77 година постојања Ваздухопловног завода "Орао", Петричевић је рекао да је важно то што "Орао" и данас послује у сфери у којој је основан и да представља значајан капацитет намјенске индустрије Републике Српске.

 "На нама је одговорност и обавеза да, заједнички са руководством и свим релевантним институцијама, обезбиједимо будућност Орла", рекао је Петричевић и појаснио да ће то бити остварено и кроз запошљавање.

Он је напоменуо да је важно и да у заједничкој сарадњи са Србијом буду обезбијеђени нови уговори за рад "Орла". Вршилац дужности директора "Орла" Младен Стојановић рекао је да је пословна 2021. година једна од најуспјешнијих у послијератном периоду и изразио увјерење да ће све обавезе предвиђене за ову годину бити завршене у року.

"Већ размишљамо о плановима за сљедећу годину. Данас су нам у гостима и корисници наших услуга и искориштавамо и ову прилику да разговарамо о овим пословима", рекао је Стојановић новинарима у Бијељини, гдје је обиљежено 77 година постојања "Орла" и служен парастос погинулим радницима.

Он је рекао да је данашњи дан посебан за све запослене у овом ваздухопловном заводу, будући да се обиљежава 77 његовог година постојања.

"Наша је обавеза да поштујемо традицију и јубилеје и да их обиљежавамо", рекао је Стојановић и додао да се код спомен-обиљежја за 23 радника "Орла" који су дали животе за Републику Српску завјетују да ће наставити да раде снажније.

Стојановић је изразио наду да ће "Орао" прославити стотине година, јер то и заслужује.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић захвалио је људима који су, како је рекао, на рукама пренијели хиљаде тона материјала, односно цијели "Орао" изнијели из Рајловца и донијели у Бијељину, гдје сада ради 341 радник.

 "Изражавам задовољство што је привредни гигант какав је Ваздухопловни завод Орао сада у Бијељини. Задовољство је и веће када видимо драге госте из Министарства одбране Србије", рекао је Петровић и додао да је Градска управа на располагању овом предузећу и када је ријеч о рјешавању питања нагомиланих имовинско-правних односа и приступних саобраћајница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана