Петоро Српчана на лијечењу у Лакташима

Д. Ј.
Петоро Српчана на лијечењу у Лакташима

Србац - Међу 600 ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца који ће ове године бити обухваћени бесплатним бањско-климатским лијечењем је и петоро корисника из Српца који су јуче отпутовали у Бању Слатина код Лакташа, а општина Србац је за сваког од њих обезбиједила џепарац у износу од 100 КМ.

Начелник општине Млађан Драгосављевић каже да су жељели да симболичном донацијом обрадују кориснике овог програма.

- Износ није толико битан, колико наша намјера да покажемо да цијенимо ову категорију становништва и да ћемо им и у будућности увијек давати подршку - рекао је Драгосављевић.

Он је похвалио гест Горана Тривунића који је био први на листи РВИ за одлазак у бању, али је одлучио да своје мјесто уступи наредном на листи.

- Имам великих проблема са кичмом и по тежини болести сам остварио сва права на лијечење, али када сам чуо да има много старијих лица која годинама безуспјешно покушавају да оду у бању, нисам се двоумио да изађем у сусрет - рекао је Тривунић који је предсједник Одбора ратних војних инвалида при Борачкој организацији Србац.

Бранка Граховац, која је такође отишла у бању, истакла је да је за десет дана боравка потребно око хиљаду КМ, што је мало породица у могућности да издвоји.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана