Петогодишња Анђела заљубљеник у джију-джицу и полицијски позив

Срна
Петогодишња Анђела заљубљеник у джију-джицу и полицијски позив

ДОБОЈ - Петогодишнја Анђела Тубић из Добоја тренира бразилски джију-джицу и трчи три километра два пута седмично, с циљем да када порасте буде полицајац и хапси криминалце као љен тата, који је припадник Јединице жандармерије у добојској Полицијској управи и тренер у Джију–джицу клубу “Јединство” Добој.

Анђела каже да се радује тренинзима са татом, издвојивши вјежбе бацања, полуге и захвате.

“Прво вјежбамо загријавањје па технике бацања”, рекла је Анђела новинарима и навела да јој није напорно да трчи са татом.

Најавила је да ће на тренинге водити и свог једногодишнјег брата када порасте, те да стечене вјештине не користи на другарима и да их не туче.

“Када порастем желим бити полицајац јер они хапсе лопове”, каже Анђела, поносна што код куће носи свој полицијски качкет.

О активностима, те шта је научила на тренингу сваки пут разговора са мајком, која у почетку није била сагласна да се дјевојчица бави борилачким спортом.

Отац дјевојчице Милан Тубић каже да супруга у почетку није била за то да се дјевојчица бави овим спортом.

Он каже да је код Анђеле врло рано уочио склоност за спорт с обзиром да је присуствовала тренинзима које води у трофејном Џију-џицу клубу “Јединство” и то начином како је пратила демонстрације које је преточила у игру.

“Може да ради технике самоодбране, захвате, полуге, гушења и читав сет које обухвата самоодбрана”, рекао је Тубић, додавши да је Анђела прије двије године почела са вјежбама којима приступа озбиљно.

Он додаје да мимо тренинга заједно возе бицкл и у просјеку два пута седмично трче, а Анђела растојање од три километра сама истрчи без проблема.

Тубић каже да џију-џицу као вјештина ојачава борбени дух, социјализује, гради позитиван карактер, те подстиче правилно размишљање и понашање.

Он наводи да професионални позив са тренерским обавезама усклађује редом, радом, дисциплином, пожртвованошћу и разумијевањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана