Петочлана породица Гибаница из Дервенте Васкрс дочекала у завршеној кући

Срна
Петочлана породица Гибаница из Дервенте Васкрс дочекала у завршеној кући

ДЕРВЕНТА - Брачни пар Гибаница из Дервенте и њихове трогодишње тројке дочекали су Васкрс у породичној кући на којој су недавно завршени радови.

Захваљујући средствима прикупљеним на овогодишњем Светосавском балу у износу од 13.500 КМ кућа Рајка и Мирјане Гибаница коначно је завршена.

"У нашем дому Васкрс, без обзира на уведене мјере, пун је радости и среће. Стигне се све, помажу и други", мајка тројки.

Овај брачни пар истиче да им је сада све много лакше, јер трогодишњи Матеа, Теа и Филип захтијевају велики простор.

Поводом завршетка радова на кући породицу су пред Васкрс посјетили начелник општине Милорад Симић и предсједник Кола српских сестара "Царица Милица" Ђурђа Додиг Пијетловић.

"Овдје смо били прије три и више године када су тројке рођене. У овом сивилу, када стално причамо о епидемији вируса корона, забранама и када поручујемо да останемо код кућа и кругу породице, завршетак куће породици Гобаница је заиста лијеп догађај", рекао је Симић.

Он је додао да је учествовао са 3.000 КМ, предсједник Скупштине са 500 КМ, а да су Брано и Саша Савића фасадерске и молерске радове урадили без накнаде.

Предсједник Кола српских сестара "Царица Милица" Ђурђа Додиг Пијетловић захвалила је свима који су помогли да породица Гибаница има прави дом.

"Завршени су сви планирани радови. Уведено је гријање на обе етаже куће, урађени су изолација и фасада, постављени олуци, завршени унутрашњи радови којима је горњи спрат сада потпуно функционалан", појаснила је Пијетловићева.

Тројке рођене прије три године биле су прве прве у Дервенти послије 32 године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана