Петицијом траже укинуту помоћ за дјецу

Љ. А.
Петицијом траже укинуту помоћ за дјецу

Бијељина - Удружење "Другачији свијет", које брине о потребама дјеце са аутизмом, покренуло је у Бијељини петицију за враћање увећаних социјалних давања породицама дјеце са посебним потребама.

Предсједник удружења Катја Благић казала је да ће потписи бити сакупљани до 2. априла, када се обиљежава Међународни дан аутизма, када ће бити предати Скупштини града Бијељина. Очекује да ће до тада петицију потписати више од 4.000 људи.

- Ми само желимо да наша дјеца буду равноправни чланови овог друштва и ништа више - истакла је Благићева.

Ика Стевановић, мајка дјетета које болује од аутизма, појаснила је да је 2. јуна прошле године тадашња скупштинска већина у Бијељини донијела одлуку о повећању издвајања средстава за ове намјене са 20 на 40 одсто законске основице.

- Нова власт је, међутим, одмах поништила ту одлуку. Жалосно је што су дјеца са посебним потребама прва "скинута" са буyета, а сви знају да је ријеч о дјеци која не могу да живе без родитељског старања - нагласила је Стевановићева.

Чланови удружења су 29. децембра прошле године протестовали испред зграде бијељинске Скупштине да би скренули пажњу на овај проблем. У Бијељини има око 130 дјеце са посебним потребама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана