Перспективне парцеле шанса за нови бизнис у Бијељини

Љ. А.
Перспективне парцеле шанса за нови бизнис у Бијељини

Бијељина - За покретање бизниса у Индустријској зони 2, која се налази код Агро-тржног центра на магистралном путу Бијељина - Брчко, заинтересовани су многи инвеститори.

У Градској управи у Бијељини истичу да се развојем ових зона стварају услови за отварање радних мјеста, али и пружања нових услуга у овом региону.

На адресу управе до сада је пристигло 15 захтјева за куповину земљишта у Индустријској зони 2, а процјењује се да ће тај број бити већи до 30. марта, када ће бити одржана и лицитација за продају земљишта.

Сви који желе да покрену бизнис могу и даље да се јављају на оглас који је расписала Градска управа за поновну продају грађевинског земљишта у Индустријској зони 2.

- Грађевинско земљиште обухвата више од 65.000 метара квадратних или шест парцела од којих се једна састоји од седам мањих. Почетна цијена парцела је десет марака по метру квадратном и до сада су нам се јавили заинтересовани углавном за производне и продајне дјелатности - рекао је самостални стручни сарадник у Одјељењу за локални економски развој Мишо Полетан.

Он је додао да су за инвеститоре омогућене погодности као што је плаћање на 60 рата, односно попуст од десет одсто за једнократно плаћање. Полетан је истакао да су купци обавезни да у року од двије године почну са градњом објекта.

- До сада је у Индустријској зони омогућен прикључак на водоводну, електро и канализациону мрежу, а ускоро би у функцију требало да буде стављена и гасоводна мрежа - рекао је Полетан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана