Перковић: Вода у Бијељини једна од најчистијих и најздравијих у БиХ

ГС
Перковић: Вода у Бијељини једна од најчистијих и најздравијих у БиХ

БИЈЕЉИНА - Директор бијељинског предузећа "Водовод и канализација" Предраг Перковић изјавио је да је вода коју пију Бијељинци једна од најчистијих и најздравијих за пиће у БиХ, те да пандемија вируса корона и ситуација коју је изазвала у свијету, на најбољи начин показује колико је битно имати квалитетан водоводни и канализациони систем какав има Бијељина, на који се у потпуности може ослонити систем санитарне заштите становништва.

 

 

Перковић је рекао да се из превентивних разлога вода дезинфикује хлорисањем, без додатног кондиционирања. "Савремена интерна лабораторија свакодневно узоркује и врши анализе квалитета воде - на изворишту и на водоводној мрежи.

Поред наше лабораторије контролу квалитета бијељинске воде врше и Институт за јавно здравство, Регионални центар Зворник – седмично, а периодично и Институт за јавно здравство Бањалука", истакао је Перковић.

Дужност овог предузећа је да кориснике редовно снабдијева здравом, квалитетном и увијек контролисаном водом за пиће, што већ деценијама ради, навео је Перковић у саопштењу из Градске управе Бијељина.

Он је нагласио да су заштита изворишта "Грмић" и редовна санитарна контрола воде стална обавеза и најважнији задаци бијељинског водовода.

Перковић је додао да због епидемиолошке ситуације настале усљед ширења вируса корона, Свјетски дан вода, 22. март, није обиљежен у складу са досадашњом праксом организовања бројних акција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана