Перић: Видовдан је симбол борбе за слободу српског народа

Срна
Перић: Видовдан је симбол борбе за слободу српског народа

УГЉЕВИК - Видовданске свечаности у Угљевику почеле су вечерас одржавањем помена погинулим српским јунацима од Косовског боја до данас испред централног спомен-обиљежја.

Начелник Угљевика Василије Перић поручио је да је Видовдан симбол непрестане борбе српског народа за слободу.

Он је честитао крсну славу припадницима Војске Републике Српске и изразио захвалност свима који су у протеклом одбрамбеном рату дали огроман допринос како би српски народ опстао на овим просторима.

“Наша је дужност и обавеза да се присјећамо јунака који су дали животе за слободу српског народа и да све чинимо како би народ на овим просторима живио у миру и слободи”, рекао је Перић.

Предсједник Одбора породица погинулих бораца Угљевика Саво Милошевић рекао је да је из Угљевика у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату погинуо 301 борац Војске Републике Српске.

Вијенце су на споменик положиле породице погинулих бораца, представници општине Угљевик и организација које окупљају борачку популацију.

Видовданске свечаности у Угљевику сутра ће бити настављене литургијом у Храму Свете Петке Параскве, а у 17.00 часова свечано ће бити отворен “Сајам народних рукотворина” који се одржава на платоу Центра за културу “Филип Вишњић”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана