Перић: Сви Срби треба да иду путем светосавља

Срна
Перић: Сви Срби треба да иду путем светосавља

Угљевик - У Центру за културу у Угљевику вечерас је одржана Светосавска академија на којој је начелник општине Василије Перић рекао да сви Срби треба да иду путем Светосавља.

"Светитељ Сава био је велики стваралац, градитељ цркава, школа, градитељ вјере православне и душа православних", истакао је Перић.


Архијерејски намјесник угљевичко-јањски протојереј-ставрофор Драган Пејчић рекао је на свечаности да је Свети Сава утемељио истински пут који води ка спасењу, а то је Христов пут.

"У временима када Срби имају истинску вјеру и хришћанску љубав, тада у својој држави најбоље и најсрећније живе", оцијенио је Пејчић у бесједи.

Након свечаног програма, чланице Кола српских сестара "Света Марија Магдалина" из Угљевика организовале су изложбу домаће радиности у Галерији Центра за културу.

Организатори Светосавкске академије су Српска православна црква и Светосавска омладинска заједница Угљевика која је вечерас, ломљењем славског колача, обиљежила крсну славу Светог Саву.

Предсједник Светосавске омладинске заједнице Марко Томић рекао је да у овој години обиљежавају јубиларних 10 година рада и да имају 50 активних чланова.

Он је захвалио Културно-умјетничком друштву "Рудар" и Оркестру хармоника из Угљевика који су наступили у програму Светосавске академије, те напоменуо да организацији ове манифестције традиционално помажу Основна школа "Алекса Шантић" и Средњошколски центар "Михаило Петровић-Алас" у Угљевику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана