Перић: Шљива је извозни бренд Подмајевице

Срна
Foto: Срна

УГЉЕВИК- Шљива је извозни бренд Подмајевице, изјавио је данас начелник општине Угљевик Василије Перић на Међународном сајму шљиве, воћних ракија и меда, који је у том граду окупио више од 80 излагача из земље и иностранства.


Он је напоменуо да је Угљевик познат по угљу, Филипу Вишњићу, хармоници, музици, али је захваљујући климатским условима, добрим и вриједним домаћинима познат и по шљиви.

"Угљевик је највећи произвођач и извозник овог `плавог злата` на просторима Републике Српске, а срећан сам што смо повећали обим производње", рекао је Перић на 11. Сајму, који се одржава на градском тргу у тој подмајевичкој општини.

Он је додао да је Угљевик 75 одсто рурална општина и да је локална власт препознала неопходност да улаже у руралне дијелове, те нагласио да је Угљевик, према подацима за 2020. и 2021. годину, остварио пораст прихода од седам одсто, а за 54 одсто раст извоза.

Организатаор Сајма је локална агенција за развој малих и средњих предузећа, а директор Момчило Марсенић рекао је да су оцијењени 190 узорака шљиве и 63 узорка меда, те да ће најбољима бити уручене вриједне награде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана