Перић: Протест због запуштених јавних површина и лоше хигијене града Бијељина

Срна
Перић: Протест због запуштених јавних површина и лоше хигијене града Бијељина

БИЈЕЉИНА - Одборник у Скупштини града Бијељина Данијел Перић изјавио је да је у Бијељини лоше стање у области комуналне инфраструктуре, да су јавне површине запуштене због чега је данас неколико незадовољних грађана на симболичан начин изразило протест испред Градске управе.

Перић је рекао Срни да се веома мало средстава издваја за одржавање зелених површина и јавне хигијене и да ни послије мјесец дана након што је на то указао на сједници градског парламента није урађена дезинфекција градских улица иако је обећано.

Он је додао и да Одјељење за стамбено-комуналне послове не ради свој посао како треба.

Перић, који као одборник дјелује у склопу Коалиције “Договор за Бијељину”, данас је са неколико незадовољних грађана Бијељине испред зграде Градске управе симболичним порукама изразио протест надлежним органима.

Према његовим ријечима, као становници су хтјели да данашњим окупљањем изразе незадовољство због неодржавања зелених површина, због лошег стања у области комуналне инфраструктуре, запуштених јавних површина, кружних токова на улазу у град, шеталишта поред канала “Дашница”...

“Поред овога у граду је присутан и проблем са јавном расвјетом. Ево данас показујемо као изгледа двориште градске куће, а како ће тек изгледати за неколико дана ако се не да налог за кошење”, рекао је Перић.

Он је навео да туристи који долазе у Бијељину прво што могу видјети су запуштени кружни токови, а ако долазе у вечерњим сатима сигурно је да улазе у зону сумрака.

“Бијељина шаље лошу слику и поруку у каквом стању се налази наш град”, рекао је Перић.

Он је додао да је пред градску управу данас симболично донесена макета краве која пасе траву, али и коса.

“Предложили смо градоначелнику да се прикључи волонтерској акцији кошења зелених површина у граду. Позвали смо и све младе суграђане да се прикључе акцији кошења уколико то ускоро не ураде надлежне службе”, навео је Перић.

На писарницу Градске управе грађани су данас уручили и диплому за најружније градско двориште у цијелој Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана