Пензионери у Требињу ускоро у модерном смјештају

Глас Српске
Пензионери у Требињу ускоро у модерном смјештају

Требиње - Реконструкција требињског Дома пензионера требало би да почне на јесен, захваљујући чему ће корисници добити већи комфор и ширу лепезу услуга.

Санацију дома финансираће Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске кроз пројекат распуштања колективних центара и алтернативног смјештаја, а вриједност радова је око два милиона марака.

- Крајем овог мјесеца ћемо расписати тендер за извођење јавних радова и већ крајем септембра очекујем мајсторе и машине. Вјерујемо да ћемо за неколико мјесеци имати нови дом - рекао је директор ове установе Рајко Ћатин.

Он је навео да је реконструкцијом предвиђена замјена крова, столарије, електро, машинских и водоводних инсталација. Биће преуређени и мокри чворови у готово свим собама дома.  

- Добићемо и нову фасаду као и десетак додатних соба јер ћемо преуредити дио просторија. С новим собама повећаћемо смјештајне капацитет дома са тренутних 120 на 145 мјеста - рекао је Ћатин.

Он је нагласио да ће модернији услови омогућити корисницима да што љепше проведу дане у овој установи.

- Оспособићемо и неколико просторија које ће бити предвиђене за радионице које ће наши корисници моћи да користе у слободно вријеме. Циљ нам је да наша установа не буде спаваоница, већ мјесто гдје се квалитетно проводи живот - истакао је Ћатин. 

У Дому пензионера Требиње тренуто борави 115 корисника, а цијена смјештаја креће се од 650 до 920 марака.

А.Ј.Р.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана