Пензионери у Српцу хоће веће пензије и уређенији дом

Д. Ј.
Пензионери у Српцу хоће веће пензије и уређенији дом

Србац - Статус пензионера у Српцу није на завидном нивоу, јер просјечна пензија износи 302 КМ, што је за око 65 КМ ниже од просјечне пензије или 440 КМ ниже од просјечне плате у Републици Српској, рекао је секретар општинског Удружења пензионера Славко Малешевић.

Он је додао да ја барем за утјеху то што су пензије редовне, а у посљедње вријеме и нешто повећане. Малешевић је на недавно одржаној годишњој сједници Скупштине србачких пензионера рекао да су крајем 2018. године у Српцу била 2.533 пензионера, што представља око 14 одсто укупног становништва ове општине.

- Од тога су 2.440 пензионера или њих 97 одсто чланови нашег удружења, што је највеће организовано чланство у србачкој општини. Старосну пензију прима 52 одсто пензионера, породичну или насљедну 26, а инвалидску 21 одсто пензионера - рекао је Малешевић.

Према његовим ријечима, ове године је предвиђена реконструкција Дома пензионера у Српцу да би чланови имали квалитетније услове за провођење слободног времена. Малешевић истиче да је то њихова жеља, али да то не зависи од њих већ од републичких институција, јер се овај објекат још налази у власништву Фонда ПИО РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана