Пензионери из Бијељине запослили дијете погинулог борца

Љ. А.
Пензионери из Бијељине запослили дијете погинулог борца

Бијељина - Да су веома често први спремни помоћи они којима је помоћ најпотребнија доказали су у бијељинском Удружењу пензионера, гдје су умјесто једном од својих чланова посао секретара понудили дјетету погинулог борца.

Најстарији становници Бијељине кажу да су се на овај корак одлучили јер су свјесни да је младима тешко наћи посао.

Обратили су се градској Борачкој организацији у Бијељини и они су им предложили да запосле дијете погинулог борца Блаженку Петровић-Мирковић, која је дипломирани правник. Предсједник Удружења пензионера Саво Пантелић казао је да су одлучили да споје младост и искуство на једном мјесту.

- Данас је без нове технологије немогуће радити, а млади то знају и свакодневно се сусрећу са тим. Осим тога, хумано је помоћи дјеци погинулих бораца - каже Пантелић.

Иако није ријеч о пуном радном времену, он сматра да ће овај посао за будућег секретара бити од обостране користи.

- Жалосно је да ми од чланарине коју сакупљамо морамо да плаћамо доприносе. Зато смо одлучили да када већ морамо издвајати новац за доприносе, зашто онда не бисмо омладини пружили шансу да заради кору хљеба - каже Пантелић.

Он истиче да на овоме неће стати. С обзиром на то да у оквиру Удружења ради и Клуб пензионера, у наредном периоду, уколико послови буду проширени, биће мјеста за још младих.

Блаженки Петровић-Мирковић ово је први посао. Послије завршених студија права 2011. године успјела је само да уради приправнички стаж и од тада тражи посао.

- Презадовољна сам, јер коначно радим у својој струци. Дјеци погинулих бораца није лако иако су свима "пуна уста" ове категорије пред изборе, али се све заврши на обећањима - рекла је она и додала да се нада да ће и други слиједити примјер чланова бијељинског Удружења пензионера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана