Пензионер из Градишке за пса нуди аутомобил и 500 КМ

Д. С.
Пензионер из Градишке за пса нуди аутомобил и 500 КМ

Градишка - Пријатељство човјека и пса често нема цијену, а то потврђује пензионер из Градишке Исмет Шахдомеровић који за изгубљеног њемачког овчара нуди 500 КМ и аутомобил као награду оном ко пронађе његовог Џекија.

Пас је нестао 1. јануара откад га Шахдомеровић свакодневно тражи, али узалуд.

- Имам информацију да је одведен са улице, због чега вјерујем да је жив и удомљен. Молим све људе, који виде црног двогодишњег њемачког овчара са дугачким репом и покојом жућкастом длаком да ми јаве на број телефона 061/177-140. Ако то буде мој Џеки, проналазачу или особи која га је удомила слиједи награда од 500 КМ, а ако буде требало даћу и аутомобил - каже Шахдомеровић.

Нису били ријетки позиви и фотографије од људи из других градова који су на улици примијетили вучјака, али ниједан није био Џеки.

- До сада сам имао двадесетак дојава због којих сам ишао и у Челинац, Бањалуку, Окучане, Козарску Дубицу... Потрошио сам више од три резервоара горива, али свог пса нисам нашао - испричао је тужно Шахдомеровић.

Љубав према псима гаји од дјетињства, а Џеки је шести са којим је друговао.

- Не каже се џаба да је пас човјеков најбољи пријатељ. Ове животиње су спремне да до краја живота буду вјерне и да безусловно воле свог власника - рекао је Шахдомеровић.

Због љубави према псима и свијести да се ради о бићима, која баш као и људи заслужују сву пажњу, Шахдомеровић је одлучио да им подигне и посљедње почивалиште када дође вријеме за то. Направио је гробље, а поред гробова је засадио цвијеће и оставио по омиљену играчку за сваког пса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана