Пецка и ове године окупља заљубљенике у природу

ГС
Пецка и ове године окупља заљубљенике у природу

МРКОЊИЋ ГРАД - Четврти Пецка Аутдор Фестивал, данас је званично и отворен, а током ова два дана планирано је много активности на отвореном за одрасле и дјецу.

Пецка Аутдор Фестивал посвећен је животу на селу и активностима на отвореном. Сам фестивал је осмишљен као својеврсна прослава брдског бициклизма, активног живота, здравих навика и породичних окупљања у природи, с додатним циљем популаризације изузетно примамљивог и неоткривеног простора Динардике.

Пјешачење, бициклизам, спортско пењање, упознавање љековитог и јестивог биља и гљива, посматрање небеских тијела кроз телескоп, спортске и едукативне активности за дјецу, музички програм - и све то у два фестивалска дана. Популаризација села Пецка промовише активан и здрав живот, природне љепоте, али и оснажује локалну економију, те подстиче развој цијеле регије, пише РТРС.

За све оне који се одлуче да кампују у Пецки, обезбијеђен је камп простор, те сва потребна логистика за камповање, попут струје, воде и тушева.

Смјештај је могуће пронаћи како у селу Пецка, тако у и околним селима и општинама - Бараћима, Шипову, Мркоњић Граду, док је град Бањалука за посјетиоце обезбиједио бесплатан превоз до Пецке у дане фестивала.

Више информација можете пронаћи и на њиховом сајту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана