Павловићева номинована за награду за иновативне наставнике

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР - Васпитач Дјечијег вртића "Радост" Приједор Биљана Павловић номинована је за Награду за иновативне наставнике коју сваке године додјељује Удружење грађана Центар за образовне иницијативе "Корак по корак" /Step by step/ из Сарајева, а кандидовала је иновативну праксу под називом "Коцку баци - загонетку кажи".

Ријеч је о пракси којом се дугогодишњи пројекат Туристичке организације града Приједора и вртића "Радост", у којем дјеца предшколског узраста обилазе све значајније институције и тако упознају свој град, прекинут због епидемиолошких мјера, може одвијати и у условима пандемије.

"Пошто је био забрањен улаз у већину објеката због епидемиолошких мјера, Туристичка организација ме је контактирала како бих им помогла у проналажењу начина да се манифестација настави и одржи, али у склопу предшколске установе", рекла је Павловићева Срни.

Она је навела да су, промишљајући који би најбољи начин био да се дјеца упознају са друштвеном заједницом и градом у којем живе, настале кратке загонетне приче које ће дјеца рјешавати путем асоцијативног мишљења.

"Дјеца предшколског узраста воле интеракцију и кретање, те читању загонетке претходи бацање коцке са апликацијама које заправо одређују која загонетна прича ће бити прочитана", појаснила је она.

Главни актери загонетних прича су Јелена и Младен који заједно пролазе кроз авантуре и упознају свој град. Младен је симболично добио име по доктору Младену Стојановићу, који је симбол Приједора и народни херој.

У категорији васпитачи у предшколском васпитању и образовању Павловићева је један од девет кандидата, колико има и кандидата у категорији учитељи разредне наставе, док је у категорији наставници предметне наставе номиновано десет кандидата.

Павловићева је 12 година запослена у Дјечијем вртићу "Радост" Приједор и члан је Заједнице иновативних наставник.

Проглашење побједника одржаће се сутра у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана