Павловић: Што имамо подијелићемо на равне части

Срна
Павловић: Што имамо подијелићемо на равне части

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Далибор Павловић истакао је данас да је град опредијељен за подршку приједорском Удружењу пензионера, те навео да, иако је градски буџет за ову годину мањи у односу на прошлогодишњи, није умањена ставка од 250.000 КМ за ово удружење.

"У пет мјесеци мандата, ово је моја трећа посјета Удружењу пензионера, што јасно говори о опредијељености града за сарадњу и подршку Удружењу, за које мислимо да одлично ради и да треба тако да настави да брине за нашу најстарију популацију", изјавио је Павловић новинарима након што се обратио учесницима годишње извјештајне скупштине Удружења пензионера града Приједора.

Он је напоменуо да је ове године градски буџет мањи за 10 одсто, али да су се потрудили да средства подијеле на равне части и да се задржи износ за пензионере.

Предсједник приједорског Удружења пензионера Слободан Брдар изјавио је новинарима да је, захваљујући граду Приједору, ово удружење и прошле године, коју је обиљежила пандемија вируса корона, упутило 357 пензионера на бањско-климатско лијечење у Републици Српској.

"У протеклих годину дана подијелили смо више од 3.600 једнократних новчаних помоћи и више од 1.000 пензионера боравило је на 12 излета у Републици Српској", изјавио је Брдар.

Он је додао да је, захваљујући граду Приједору, за ово удружење у буџету предвиђено 250.000 КМ.

Брдар је рекао да очекује да ће сарадња са градом бити још боља иако је већ сада Приједор примјер како треба да сарађује градска администрација са Удружењем пензионера, које има 13.517 чланова од укупно 14.700 пензионера, колико их има у Приједору. /крај/ст/мђ/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана