Павловић: СНСД ће тражити распуштање општинског парламента Сребренице

Срна
Павловић: СНСД ће тражити распуштање општинског парламента Сребренице

Сребреница - Предсједник сребреничког СНСД-а Радомир Павловић рекао је данас новинарима да ће ова странка тражити од Владе Републике Српске распуштање локалног парламента и расписивање нових избора за Скупштину општине Сребреница.

"Сазивањем данашње сједнице, нови предсједник Скупштине општине Алија Табаковић и скупштинска већина показују да не поштују законе ни одлуку Владе Републике Српске која је зауставила извршење одлука, које је новоформирана скупштинска већина донијела 28. априла, до завршетка управног поступка којима ће се утврдити да ли су законито донесене", рекао је Павловић који је одборник у овој Скупштини.

Он тврди да ново скупштинско руководство спроводи правно насиље и крши законе и Статут ове општине.

"Све одлуке о смјенама и именовањима које су донијели након успостављања скупштинске већине донесене су на незаконит начин, без спровођења прописане процедуре и образложења за те промјене и такав начин рада мора се зауставити, јер води у анархију и очигледан је реваншистички однос скупштинске већине према претходним члановима скупштинског руководства и скупштинске већине", рекао је Павловић који је до априлске сједнице и смјене владајуће већине обављао дужност потпредсједника Скупштине општине.

Одборник Хамдија Фејзић, који је приликом смјене владајуће већине разријешен дужности предсједника Скупштине општине Сребреница, каже да је он још законски предсједник Скупштине општине.

"Влада Републике Српске оспорила је извршење одлука о смјенама и док се не заврши управни поступак ја сам по закону предсједник парламента", истакао је Фејзић, упозоравајући да је обавеза да се одлуке Владе поштују.

Фејзић је рекао да је јуче одржан састанак повјереништва СДА за Сребреницу на коме је закључено да одборници не дају изјаве за медије и да не жели да коментарише заказивање данашње сједнице Скупштине општине и њено одгађање. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана