Павловић: Слиједи став о иницијативама за оснивање општина Козарац и Омарска

Срна
Павловић: Слиједи став о иницијативама за оснивање општина Козарац и Омарска

ПРИЈЕДОР - Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Приједора Далибор Павловић изјавио је данас да Градски одбор СНСД још није заузео став о иницијативама за оснивање општина Козарац и Омарска.

"Ми имамо своје појединачне ставове, али ћемо заједнички став, са којим ћемо изаћи /пред Скупштину града Приједора/ тражити од нашег Градског одбора", рекао је Павловић на конференцији за новинаре у Приједору.

Он је подсјетио да након Скупштине града Приједора одлуку о овим иницијативама доносе Влада и Народна скупштина Републике Српске.

"Мој став је да треба са људима разговарати, видјети шта су проблеми, због чега не желе да више буду у саставу града и да ли може ситуација да се промијени", нагласио је Павловић.

Павловић је подсјетио да је предсједник СНСД-а Милорад Додик у више наврата у протеклом периоду рекао да локалну политику воде локални одбори и да ту "неће бити мијешања ни са једне ни са друге стране".

"Најпогубније би било наметати мишљење Градском одбору /СНСД Приједор/ оно које Градски одбор не жели да спроведе или сматра да није у интересу грађана Приједора", додао је Павловић.

Иницијатива за оснивање општине Омарска Скупштини града Приједора поднесена је 9. октобра, а за оснивање општине Козарац 23. окторба.

Предсједници СНСД-а и ДНС-а Милорад Додик и Марко Павић на састанку 30. јула у Бањалуци одбацили су могућност да буде спроведена иницијатива за формирање нових општина на територији града Приједора.

Од ступања на снагу Закона о територијалној организацији Републике Српске прије десет година, Станари су једина новооснована општина у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана