Павић: Лоше инсталације отежавају реконструкцију Улице Вука Караџића

Срна
Павић: Лоше инсталације отежавају реконструкцију Улице Вука Караџића

Приједор - Градоначелник Приједора Марко Павић изјавио је данас да потешкоће у реконструкцији Улице Вука Караџића у центру града, за коју је из градског буџета издвојено 1.079.776 КМ, ствара дотрајала или неодговарајућа инфраструктура.

"Ријеч је о водоводу, канализацији, топловоду, телефонији и кабловској телевизији. Практично смо све то реконструисали, иако то нисмо првобитно планирали. Сада ћемо имати и потпуно нову инфраструктурну мрежу у овом дијелу града", рекао је Павић приликом обиласка радова.

Он је навео да је Улица Вука Караџића једна од најпрометнијих улица и да њоме иде највише путника са аутобуске станице ка граду, као и сви ученици који путују до школе.

"Када смо израђивали пројекат уређења ове улице, онда смо ово имали у виду и наши ученици ће, када улица буде завршена, моћи да се овдје одморе, причају, размијене мишљења и слично", додао је Павић.

Директор "Козарапутева" из Бањалуке, предузећа које изводи радове, Драган Чорокало, каже да је динамика радова отежана због проблема са лошим инфраструктурним инсталацијама које ни пројектант, ни инвеститор, ни извођач нису могли да предвиде.

"Трудимо се да испоштујемо рок од четири мјесеца и надамо се да ћемо сви бити задовољни обављеним послом", истакао је Чорокало и додао да ће до краја новембра бити завршено асфалтирање, а до краја године и поплочавање улице.

Радови на реконструкцији Улице Вука Караџића почели су 12. августа, а рок за завршетак радова је 120 дана, док је извођач радова раније најављивао да ће настојати да већина послова буде завршена до 25. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана