Пас луталица поново угризао дијете у Котор Варошу

ГС
Foto: Илустрација

КОТОР ВАРОШ - Још један напад пса луталице догодио се синоћ у Котор Варошу, када је једанаестогодишњег дјечака пас прво гонио, а затим и угризао за ногу.

Како је за "Независне новине" испричао отац дјечака, дјеца су се играла синоћ на игралишту код Основне школе "Свети Сава", када је пас луталица потрчао према њима, након чега су се они разбјежали.

"Двојица мојих дјечака су исто бјежали, а старији је успио побјећи, док је млађег пас стигао и угризао га. Синоћ је убрзо дошла и полиција, направљен је записник, а јутрос сам ишао у комуналну полицију, али није било тог који је задужен за ветеринара. Потребно је комплетирати налаз, а треба и ухватити пса. Ја ћу га отићи потражити, ако га успијем наћи", испричао је отац дјечак за "Независне новине".

Како каже, дјечак има три угриза на нози, а примио је и заштитну инјекцију, пишу Независне.

Он је прво превезен у которварошки Дом здравља "Свети Пантелејмон", а потом упућен на УКЦ РС у Бањалуци.

"Синоћ смо ишли у Бањалуку на УКЦ РС, а данас код породичног доктора у Котор Варошу, гдје су нам дали таблете, а дјечак треба и на превијање", казао је отац нападнутог дјечака и додаје да је дијете испрепадано и да не може спавати.

Подсјећамо, ово је други напад паса луталица у посљедњих 15 дана у Котор Варошу, а претходно је 5. јула пас угризао трогодишњу дјевојчицу која се заједно са осталом дјецом играла на игралишту у Улици Стефана Немање. Дјевојчица се тада играла с клипом, те га је оставила, затим се вратила, а пас који је био ту, узео је клип, а након што је она покушала да је узме од њега, он је ухватио зубима за рукицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана