Парохија Александровац организује бициклијаду у славу Светог Василија Острошког

Д.Р.
Foto: ГС

АЛЕКСАНДРОВАЦ - Парохија Александровац на челу са свештеником Станком Ћелићем данас по осми пут организује бициклијаду у част Светог Василија Острошког, а неколико стотина учесника свих узраста обићи ће цркве и послије 22 километра стићи на одредиште, храм "Светог Василија Острошког Чудотвроца" у насељу Борац.

Скупљање и полазак заказан је за 17.30 часова испред Основне школе "Георгиос А. Папандреу" у Александровцу.

- Посљедњи пут је било око 350 учесника, а видим да се и за вечерас спрема на стотине оних који ће учествовати. Као неко ко воли бицикл и здрав начин живота одлучио сам се да покренем бициклијаду прије осам година. Циљ је да у народу пробудимо еколошку свијест, да мање користимо аутомобил, а више бицкл, а свакако да младе подстакнемо да се што више баве спортом и буду физички активни. Такође, на овај начин је и доста дјеце приближено цркви, па мислим да смо и на том плану урадили добар посао - рекао је Ћелић.

Вожња нема такмичарски карактер тако да сви заинтересовани, практично породично могу да учествују.

- Бициклијада се одржава сваке године дан прије обиљежавања великог празника Светог Василија Острошког. Возимо у лаганом темпу, догађај није такмичарског типа већ представља мирну вожњу свих оних који на тај начин желе да одају поштовање нашем великом светитељу - нагласио је Ћелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана