Парастос погинулим борцима у Крушковом пољу

Срна
Парастос погинулим борцима у Крушковом пољу

ШАМАЦ - У Цркви Светог кнеза Лазара у шамачкој Мјесној заједници Крушково Поље и поред споменика палим борцима данас је служен помен за 14 погинулих бораца Војске Републике Српске и три цивилне жртве рата одбрамбено-отаџбинског рата, прислужене свијеће и положени вијенци.

Парастос је служио крушковачки свештеник Николај Тодоровић.

Начелник шамачког Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Ведрана Михаљчић рекла је да су се данас окупили да одају почаст српским војницима који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату.

"Оно што је основни задатак свих нас је да не заборавимо жртву коју су они поднијели за слободу Републике Српске и дали оно највише што су имали - своје животе. Не смијемо да заборавимо и њихове породице, којима је то ненадокнадив губитак", рекла је Михаљчићева Срни.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић истакао је да на овај начин оживљавају успомене на своје саборце и тешко вријеме које су прошли, бранећи Републику Српску.

"Једино на тај начин ћемо одужити свој дуг према онима који су својом крвљу бранили слободу и ове просторе", рекао је Зорановић.

Вијенце и цвијеће положили су чланови породица погинулих бораца, представници општинске и мјесне Борачке организације, мјесне заједнице Крушково Поље, општине Шамац и други.

Парастосу је, осим породица погинулих мјештана, присуствовала и потпредсједник Скупштине општине Шамац Јадранка Ђукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана