Панић: Стабилна локална управа у Станарима

Срна
Панић: Стабилна локална управа у Станарима

Станари - Начелник општине Станари Душан Панић рекао је да ова локална заједница након 18 мјесеци од оснивања има стабилну управу и да је спровела 134 закона и реализовала 44 капиталне активности одговорно трошећи расположива средства.

Панић је, у оквиру данашњег обиљежавања Дана општине, најавио да су наредне активности локалне управе нова запошљавања, развој реалног сектора, унапређење система водоснадбијевања, те максимална рационализација општинских сервиса који ће радити у корист грађана.

Предсједник Скупштине општине Остоја Стевановић каже да су одборницу претходном периоду били у функцији грађана и да су све битније одлуке доносене скоро једногласно у духу парламентарне демократије.

Посланик у Скупштини Словеније Јан Шкобрна одушевљен је постигнутим резултатима оствареним за кратко вријеме и опредијељеношћу људи ка економском развоју и ЕУ.

Поводом Дана општине Станари уручене су плакете заслужним колективима ЕФТ-а Рудник и термоелктрана Станари и Основној школи "Десанка Максимовић", те захвалнице и новчане награде појединцима и колективима за допринос из области културе и спорта.

Данашњој свечаној сједница присуствовали су министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија, министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, посланици у Народној Скупштини Горан Јеринић, Јасна Лукић и Славко Глигорић, представници општина из Републике Српске и Словеније, те представници из области привреде, културе и спорта.

Свечаности у част обиљажавања Дана општине Станари почеле су 6. септембра.

У општини Станари 2. фебруара 2015. године одржани су први локални избори.

Народна скупштина Републике Српске је на посебној сједници 9. септембра 2014. године усвојила Закон о оснивању општине Станари, којим се уређује оснивање, подручје, надлежности, органи, њихов избор и финансирање ове општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана