Пале: Уручене карте и новац за "Српска опен" најбољим ђацима и студентима

Срна
Foto: Срна

ПАЛЕ- Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра /ОЦ/ "Јахорина" Недељко Елек подијелио је данас на Палама шест карата за тениски турнир "Српска опен" и по 300 КМ најуспјешнијим ученицима Средњошколског центра "Пале", основцима и студентима Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Елек је рекао да је карте за спортски догађај у Бањалуци добио од породице Ђоковић, а потом их поклонио најуспјешнијим студентима и ђацима.

"ОЦ `Јахорина` са свјетским тенисером Новаком Ђоковићем и његовом породицом годинама има успјешну сарадњу, а Новак је дозволио да користимо његово име на ски стази. То је прва стаза у свијету са његовим именом", изјавио је Елек новинарима.

Према његовим ријечима, свако дијете добило је по једну карту и 300 КМ за трошкове пута, како би могли видјети Ђоковића и остале тениске шампионе у Бањалуци.

Елек је захвалио породици Ђоковић за карте које су њему дали, а он прослиједио младим грађанима Пала.

Студент треће године Економског факултета Пале и стипендиста Фонда "Др Милан Јелић" Ана Мочевић истакла је да је велика част бити препознат у друштву на основу труда, рада и залагања и захвалила Елеку за карте за тениски турнир и новац.

Мочевићева је навела да тениски турнир представља значајан догађај како за град Бањалуку тако и за Републуку Срспку у области културе и спорта.

Ученик деветог разреда Основне школе "Србија" са Пала Димитрије Николић рекао је да му је велика част што је добио карте од Елека, те да се радује што ће на турниру видјети Ђоковића и Миомира Кецмановића.

Ученик четвртог разреда Средњошколског центра Пале Исидора Југовић истакла је да је током школовања имала одличан успјех и да јој је драго што су то сви препознали и наградили картом за тениски турнир који ће се одржати у Бањалуци.

Директор Средњошколског центра "Пале" Синиша Руљ и декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Марко Ђого захвалили су Елеку и Олимпијском центру "Јахорина" што су донирали карте и новац за најбоље ученике и студенте.

Турнир "Српска опен" почиње сутра и трајаће до 23. априла.

Осим најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића, у Бањалуци ће игратри Андреј Рубљов, Станислас Вавринка, Борна Ћорић, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Ласло Ђере, Филип Крајиновић, Ненад Зимоњић и други.

"Српска опен 2023" је АТП турнир из серије 250, који се након двије узастопне године у Београду ове годне одржава у Бањалуци. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана