Пале тешке оптужбе између србачких функционера

Данијела Стоканић
Пале тешке оптужбе између србачких функционера

Србац - Начелник Српца Драго Ћирић тврди да први човјек општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Душан Симић готово двије године прима плату од око 2.000 КМ иако не обавља готово никакве послове из своје надлежности. Симић одбацује ове оптужбе и за Ћирића каже да је сплеткарош.

Ћирић је због нерада одузео сва овлашћења Симићу, који је због таквог односа још у фебруару за "Глас Српске" изјавио како је близу одлуке да се повуче са ове функције, али до данас то није учинио.

Ћирић каже да за четири године мандата Симић скоро да није обишао ниједан производни погон или фирму, те да он није једини.

- Таквих је много у овој општини, који ништа не раде, а примају плату. Симићеве послове обављају службеници из одјељења док он прима плату - рекао је Ћирић додајући да Симића треба да смијени Скупштина општине која већ дуже вријеме није засједала.

Додао је да Симић не учествује ни у организацији најважнијих догађаја из његовог ресора. Између осталих, то су и "Гастро фест" у Бардачи и Избор спортисте године ове општине, гдје је једно вријеме био чак и предсједник организационог одбора.

Уз то, Симић није учинио ништа да одржи економско-привредни савјет општине који је формиран прије три године с циљем да руководи привредним развојем Српца, а који готово да се након тога није ни састајао.

Симић, који је члан СДС-а који је отворено ушао у сукоб са србачким начелником замјерајући му да нетранспарентно троши средства из општинског буџета, каже да је на челу општинског одјељења за привреду још мјесец и да више нема снаге да доказује истину.

- Редовно одлазим на посао и обављам све своје дужности - поручио је Симић додавши да се, за разлику од њега, Ћирић током свог мандата бавио само незаконитим радњама.

- Ћирић је као начелник увијек имао могућност да ме смијени, а зашто то није учинио, не знам. У поређењу с њим, велики сам радник - рекао је Симић додајући да је Ћирић у Српцу познат као човјек који је склон сплеткама и лажима.

Дуг

Неплаћене пореске обавезе Симићеве фирме "Агрокор" од 10.000 КМ биле су узрок блокаде рачуна општине. Пореска управа РС у јуну ове године на неколико дана је блокирала општински рачун како би намирила дуговања, што је било неизводиво, јер је због раније подигнутих кредита Симић добијао нето плату од свега 90 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана