Пале: Свечано отворен Студентски трг

Срна
Пале: Свечано отворен Студентски трг

Пале - На Палама је вечерас, у присуству великог броја званица и грађана, свечено отворен Студентски трг у чију градњу је општина уложила 500.000 КМ.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић рекао је да овај трг показује да се и у времену кризе ствари могу мијењати, а да му је посебно драго што Пале попримају прави урбани карактер.

"Као неко ко је овдје био и у рату и помагао да се млади образују и јача Универзитет, искрено осјећам задвољство када видим да Пале јачају и постају урбана средина на понос српског народа", истакао је Иванић.

Он је напоменуо и да је био на отварању почетка радова на Студентском тргу.

Начелник општине Пале Миодраг Ковачевић изјавио је да је ово велики дан за општину, као и за све грађане Пала.

"Усудио би се рећи да је ово историјски тренутак за општину Пале јер смо вечерас отворили Студентски трг који је један од највећих у БиХ", рекао је Ковачевић, додајући да трг заузима простор од 8.000 метара квадратних и да се на њега надовезује шеталиште дуго 700 метара.

Он је навео да је трг направљен средствима општине, као и остали пројекти који су урађени између двије славе, додајући да је општинско руководство имало снаге, воље и способности да обезбиједи средства, као и финансијску стабилност и да се Пале сваке године развијају.

Након свечаног отварања Студентског трга приређен је ватромет и пригодан културно-умјетнички програм.

Поводом Успења Пресвете Богородице - славе и Дана општине Пале, вечерас је у Културном центру одржана свечана сједница Скупштине општине на којој су додијељена признања колективима и појединцима који су дали допринос развоју ове локалне заједнице.

Сутра ће на дан славе бити служена литургија у цркви Успења Пресвете Богородице, а након литије и дефилеа улицама Пала општински званичници положиће вијенце погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата на Централном спомен-обиљежју.

Ломљење славског колача и славски ручак биће у Спортско-пословном центру "Пеки", а у вечерњим часовима планирано је отварање Меморијалног кошаркашког турнира "Богдан Боћа Лучић" на спортском терену на станици Пале.

У суботу, 29. августа, на Јахорини ће бити отворен фудбалски турнир "Пикси куп 2015", а у вечерњим часовима је планирано отварање Језичког центра "Ин" и манифестације "Паљанско љето 2015".

Током Госпојинских свечаности у недјељу, 30. августа, у 8.00 часова ће у Храму светог Архангела Гаврила бити служена Света архијерејска литургија.

Истог дана ће у насељу Обилићево свечано бити пуштена у рад Фабрика за производњу намјештаја "Перић ентеријери", а у вечерњим часовима у фоајеу Културног центра планирано је отварање изложбе икона Марије Давидовић и Духовно-поетско вече монаха Серафима.

Госпојинске свечаности биће завршене 31. августа у 19.00 часова извођењем монодраме Љубе Божовића "Вук Стефановић Караџић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана