Пале: Расписан конкурс за додјелу 60 студентских стипендија

Срна
Пале: Расписан конкурс за додјелу 60 студентских стипендија

Пале - Општина Пале расписала је конкурс за додјелу 60 студентских стипендија за 2016/2017. годину за шта је у општинском буџету ове године планирано 70.000 КМ.

Начелник Пала Бошко Југовић рекао је Срни да ће општина наставити да сваке године додјељује студентске стипендије.


Конкурс се односи на редовне студенте првог циклуса студија који студирају на јавним високошколским установама у земљи и иностранству, а имају стално пребивалиште на подручју Пала.

Најуспјешнијим студентима биће додијељено 20 стипендија, пет стипендија добиће успјешни студенти чији студијски програми се изводе у Србији, а пет стипендија намијењено је студентима са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица.

Осталих 30 стипендија биће додијељено студентима из социјално угрожених породица, студентима цивилним жртвама отаџбинског рата, дјеци погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, студентима без једног или оба родитеља и студентима из породица са троје и више дјеце.

Критеријуми за утврђивање ранг-листе за додјелу стипендије су успјех у претходним студијским годинама, редовно уписана година студија, социјални статус, осим за категорије успјешних студената, студената студија у иностранству и студената са инвалидитетом.

Уз пријавни образац потребно је доставити и изјаву о непримању стипендије из других јавних извора стипендирања.

Пријаве ће бити бодоване према критеријумима конкурса, а у складу са правилником о додјели студентских стипендија из буџета општине Пале. На основу тога Комисија за додјелу студентских стипендија донијеће приједлог ранг-листе и доставити га начелнику на разматрање и даље одлучивање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана