Пале: Отворен Ноћни маркет на градској пијаци

Срна
Пале: Отворен Ноћни маркет на градској пијаци

Пале - На Градској пијаци на Палама вечерас је отворен "Ноћни маркет" поводом крсне славе и Дана општине - Велике Госпојине.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изјавио је новинарима да је ово први "Ноћни маркет" који је организован на Градској пијаци због њеног вишеструког значаја.

Он каже да је важно да на овој пијаци буде пласирана домаћа роба.

"Пијаца је заживјела и то је оно што све нас радује. Општина то подржава и настојаће да и у будућности путем подстицаја и закупом тезги помогне произвођачима", рекао је Југовић.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да је задовољан што је отварањем Градске пијаце обезбјеђено много радних мјеста.

Он каже да ће Град наставити да подржава овакве и сличне пројекте, јер привредници заслужују свако поштовање и подршку.

Управник Градске пијаце Немања Вучетић рекао је ово први "Ноћни маркет" не само на Палама, него и у цијелој БиХ.

"Велики је значај ове манифестације зато што су пијаце велике атракције у свим градовима широм свијета, па и код нас. Ово је прилика да се сви локални пољопривредници, произвођачи накита и дизајнери представе на једном мјесту", рекао је Вучетић.

Он каже да ће се трудити да ова манифестација постане традиционала, а у плану је организација и зимских ноћних маркета како би била обогаћена туристичка понуда како на Палама, тако и на Јахорини.

Директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић рекао је да је "Ноћни маркет" јединствена манифестација у овој регији која промовише општину Пале, Јахорину и Град Источно Сарајево.

Он истиче да је ова манифестација заокружила огромну понуду која је употпуњена са домаћим производима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана