Пале: Меморијални турнир у фудбалу окупио 47 екипа

Срна
Foto: Срна

ПАЛЕ - На Палама је вечерас, уз учешће 47 екипа, почео традиционални Меморијални турнир у малом фудбалу посвећен погинулим борцима чете "Петар Пандуревић" и осталим палим борцима са подручја мјесне заједнице Станица Пале.

Предсједник мјесне заједнице Станица Пале Ивица Топић рекао је новинарима да ће такмичење трајати до 8. јуна када ће бити служен парастос погинулим борцима чете "Петар Пандуревић".

"Турнир је доживио експанзију, а број учесника показује да смо на правом путу. Имамо шест категорија", истакао је Топић, који је и Организационог одбора меморијала.

Начелник општине Пале Бошко Југовић каже да се традиционално организује турнир у знак сјећања на чету "Петар Пандуревић", те да му је драго што је тако и ове године.

Он додаје да учесници турнира показују ентузијазам и жељу да играју, а локална заједница подржава ово и слична такмичења на Палама.

Југовић наводи да мјесна заједница Станица Пале популаризује спорт, посебно код младих тако да је данас заступљен предшколски узраст и основци.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић каже да га сваки пут кад дође на турнир одушеви ентузијазам мјесне заједнице и Борачке организације Станице Пале гдје гаје сјећање на погинуле борце "Чете Петар Пандуревић" толико година.

Ћосић додаје да је град скромним доприносом подржао ову манифестацију.

Меморијални турнир се одржава у оквиру манифестације коју Борачка организација општине Пале организује до Видовдана поводом 30 година од почетка Одбрамбено-отаџбинског рата с циљем очувања сјећања на погинуле борце и жртве пале за слобооду и Републику Српску.

Четрнаест бораца чете "Петар Пандуревић", заједно са командатдом, 8. јуна 1992. године погинули су у нападу муслиманских снага на српске положаје на Требевићу.

Чета "Петар Пандуревић" формирана је почетком рата. Бројала је 200 бораца, чувала је српске положаје на Требевићу и обишла бројна ратишта широм Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана