Пале: Хуманитарна приредба поводом Дана волонтера

Срна
Пале: Хуманитарна приредба поводом Дана волонтера

Пале - У Културном центру на Палама вечерас је, поводом Међународног дана волонтера, одржана хуманитарна приредба, а средства прикупљена од продаје улазница биће искориштена за куповину пакета социјално угроженим лицима.

Организатор четврте приредбе хуманитарног карактера је Општински одбор Црвеног крста Пале, који је на овај начин обиљежио и Међународни дан волонтера.


Секретар Црвеног крста Пале Јелена Петровић истакла је да је и ово начин да се мотивишу млади, који се од основне школе укључују у хуманитарне акције, да би их, када одрасту, имали као вриједне сараднике.

Она је истакла да волонтери својим радом доприносе свим сегментима друштва и да нису плаћени за свој рад не зато што нема средстава, већ зато што се тај рад не може процијенити.

"Вриједност волонтирања је велика, јер се волонтери одричу слободног времена и улажу свој рад у хумане ствари. Сваки тренутак посвећен дјетету ометеном у развоју, старој особи, болеснима, едукацији младих, акцији скупљања крви је непроцјењив и довољан повод да се та дјеца награде", оцијенила је Петровићева.

Она је навела да су волентири занемарени у друштву, због чега се Црвени крст труди да анимира јавност и институције у локалној заједници да би њихов рад био цијењен и поштован.

"Желимо да подстакнемо људе да их стимулишу, јер су то дјеца и омладиници који имају вољу и жељу да раде, а посвећују своје вријеме онима којима је помоћ најпотребнија", рекла је Петровићева.

Вечерас су додијељене захвалнице највреднијим волонтерима у овој години и учесницима који су организовали програм за подршку реализације програмских активности Црвеног крста.

Захвалнице су добили најистакнутији волонтери из катерегорије подмлатка Дајана Мастиловић, Марија Шешлија, Ивана Веселиновић и Маја Јелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана