Падали рекорди: Уловљени сомови дужи од два метра

ГС
Бушко језеро
Foto: Кликс | Бушко језеро

Чланови Еколошког удружења спортских риболоваца Бушко језеро у недјељу су на Бушком језеру ухватили неколико сомова чија дужина прелази два метра.

- Оно што је показало Бушко језеро не би се постидјеле ни највеће свјетске риболовне дестинације. Потпуно неочекивано, редом су падали рекорди Бушког језера (пар сомова преко 200 цм), с највећим од 225 цм, након више од сат времена борбе - извијестили су из споменуте удруге.

Напомињу како су све уловљене рибе документоване и враћене назад у језеро, а због заштите локације и рибљег фонда, видео компилација биће објављена накнадно када буде извјесно да су сомови напустили наведену локацију, јер убрзо би требао започети мријест на Бушком језеру.

- Јучерашњи рекорди на Бушком језеру права су увертира за надолазећи међународни спин куп Бушко језеро 2023. под називом 'Лов на предстира' којег 21. свибња организира ова Еколошка удруга спортских риболоваца. Учесници ће се тада моћи такмичити у вараличарењу умјетним мамцима на смуђа, сома и језерску пастрву - саопштено је из Еколошког удружења спортских риболоваца Бушко језеро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана