Озренци боравили у Пољској

Срна
Озренци боравили у Пољској

Петрово - Чланови Културно-умјетничког друштва "Озрен" из Карановца код Петрова боравили су од 3. до 10. августа у пољској општини Потенгово гдје су се представили играма са Озрена и Србије.Ово је трећа посјета Озренаца општини Потенгово. Посјету Пољској организовао је Општински културни центар из Потенгова уз подршку начелника те општине Давида Литвина.

"Циљ посјете био је представљање умјетничких достигнућа КУД-а жОзренж из Карановца и приближавање културе, обичаја и искустава са Балкана, те наставак међународне сарадње између општина Потенгово и Петрово", изјавио је начелник Литвин.


Озренци су током боравка у Пољској обишли културно-историјске знаменитости општине Потенгово и околине, а састали су се и са руководством ове општине и региона, коме општина Потенгово припада.

У септембру прошле године у посјети општини Петрово и насељу Карановац боравили су гости из побратимске општине Потенгово.

У октобру 2011. године Скупштина општине усвојла је Меморандум о сарадњи Петрова и Потенгова.

Градић Потегово на сјеверу Пољске има 7.000 становника. Удаљен је 76 километара од регионалног центра Гдањска и налази се на путу Берлин - Шћећин - Гдањск - Калињинград.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана