Озрен Петковић, начелник Петрова: Грачаница још није уступила грунтовне књиге

Срна
Озрен Петковић, начелник Петрова: Грачаница још није уступила грунтовне књиге

Петрово - Начелник Петрова Озрен Петковић изјавио је да локална власт успјешно реализује капитални пројекат изградње туристичке зоне “Калуђерица”, а још није ријешила проблем са грунтовним књигама, које су након протеклог рата остале у федералној општини Грачаница.

Он је истакао да је Петрово прије сукоба деведесетих година прошлог вијека административно припадало Грачаници, која до сада није уступила грунтовне књиге, што представља проблем у рјешавању имовинско-правних односа.

- Много привредних субјеката и данас се води на грачаничким фирмама, што је за нас лимитирајући фактор, јер, између осталог, ниједна банка без чистих власничких односа неће одобрити кредит и то је један од крупнијих разлога што нисмо атрактивни за озбиљније инвеститоре од 1995. године - појаснио је Петковић.

Он је нагласио да се, у сарадњи са Владом РС и приватним инвеститором, реализују два капитална инфраструктурна пројекта - изградња туристичке зоне “Калуђерица” и бањско-туристички комплекс “Терме Озрен” у Сочковцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана