У Прњавору пријем за дјецу са Косова и Метохије

Срна
Foto: Град Прњавор

ПРЊАВОР - Градоначелник Прњавора Дарко Томаш уприличио је данас у ресторану "Ла Каса" пријем и ручак за 30 дјеце са Косова и Метохије која до суботе, 29. јуна бораве у Прњавору.

Град Прњавор у акцији спајања дјеце из Републике Српске и са Косова и Метохије учествује већ десетак година, а ове године малишани су смјештени у 24 породице са подручја Прњавора.

Томаш је навео да су се умјесто пријема у кабинету градоначелника одлучили за ручак у ресторану уз опуштено и пријатно дружење дјеце.

"Важно нам је да се дјеца повежу јер се тако најбоље граде мостови пријатељства. Хвала нашим породицама које су домаћини малишанима са Космета, посебно онима које су у овој акцији од самог почетка", рекао је Томаш новинарима.

Сара Томашевић из Сувог Грла, ученик је Основне школе "Милун Јакшић" из Косовске Митровице и у Прњавор долази четврти пут.

"Ово је за мене јако лепо искуство, неописив је осећај слободе и опуштености, сада у Прњавору имам велики број нових пријатеља и увек ћу с њима остати у контакту", каже Сара.

Она је додала да ће јој у лијепим успоменама остати и увијек топао пријем породица код којих бораве неколико дана, као и посјете градовима и различитим знаменитостима у Републици Српској.

У Прњавор трећи пут долази Стефан Вулићевић из села Видање у општини Клина. Овај дјечак каже да му је много лијепо, дружи се, игра, шали са својим вршњацима.

"Упознао сам много другара, посебно је лепо што без страха можемо да изађемо у град кад год пожелимо. Овде сам трећи пут и доћи ћу и наредне године уколико ме позову", каже Стефан.

У Прњавору ће сутра гости са Косова и Метохије имати дан испуњен дружењем и спортским активностима, а у петак, 28. јуна, поводом Видовдана посјетиће Храм Светог Саве у насељу Слатина.

У пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Српске" учествује 15 локалних заједница у Републици Српској у којима борави 586 дјеце, 53 наставника и 25 дјеце са потешкоћама у развоју са Космета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана