Ова општина у Српској прогласила стање елементарне непогоде!

Срна
Ова општина у Српској прогласила стање елементарне непогоде!

КОТОР ВАРОШ - Штаб за ванредне ситуације Котор Вароша прогласио је данас на подручју ове општине стање елементарне непогоде проузроковане сушом, а Комунална полиција ће за сваки вид ненамјенског трошења воде реаговати по пријави грађана.

Становништву општине Котор Варош упућен је позив да штеди и користи воду само за потребе домаћинства.

-Увешће се, гдје је неопходно, редукција у снабдијевању водом појединих подручја уз благовремено обавјештавање становништва, а на објектима водовода се забрањује извођење било каквих радова без сагласности Савјета мјесних заједница - речено је Срни у општинском Штабу за ванредне ситуације.

Свим правним и физичким лицима на подручју општине Котор Варош забрањено је да воду којом се снабдијевају из јавног водоводног система нерационално користе и акумулирају у количинама које нису примјерене просјечном домаћинству, те се поручује да користе воду рационално и одговорно.

Правна и физичка лица воду из овог система не смију да користе за пуњење приватних базена, прање аутомобила и дворишта, те наводњавање пољопривредног земљишта.

-Сви корисници комуналне услуге који поступе супротно овој одлуци биће санкционисани сходно одредбама Закона о комуналној дјелатности  поручили су из Штаба за ванредне ситуације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана